Razer Lancehead muizen

4 mei 2017
Binnenkort wat in het hoogste segment van Razer een nieuw type muis gepresenteerd. Een bekabelde versie met esports grade, en een wireless versie voor het ultieme gemak.
Beide versies staan geplant voor release in juni, maar de wired versie zou wel eens wat eerder kunnen verschijnen.

Het uiterlijk is karakteristiek voor Razer en bevat de zelfontwikkelde Mechanical Mouse Switches. Voor de draadloze verbinding met pc of laptop wordt het 2,4GHz-spectrum gebruikt. Door middel van iets dat Razer Adaptive Frequency Technology noemt wordt constant gekeken naar interferentie op de gebruikte frequentieband. Mocht er interferentie worden gedetecteerd, dan springt de muis over op een andere frequentieband. Dit moet uiteindelijk voor een interferentieloze muiservaring zorgen.

Verder bevat de Lancehead in totaal negen programmeerbare knoppen. De instellingen kunnen opgeslagen worden op het interne geheugen van de muis, maar het is ook mogelijk om deze via de clouddienst van Razer op te slaan. Verder gaat de accu ongeveer 24 uur mee, heeft de sensor een resolutie van 16.000 dpi, en gebeurt tracking met maximaal 533cm per seconde. Het gewicht is 111 gram.