Retro HD consoles

11 januari 2018

Retro gaming staat op dit moment op een all-time high. Of je nu een Nes of Snes mini hebt gekocht, of je een klassieke verzameling aan legt, of een gebruikte jaren 90 spelcomputer ergens uit een schuur getrokken hebt, retro gaming is cool. 

de jaren 90 was het zonnetje in game geschiedenis, met games als Mario World, Metroid, Zelda, Sonic en Worms (jawel Worms) kwam je niets tekort en was je verwent tot het bot met leuke en goede games. Toen werd er vooruit gekeken en gedroomd van een tijd waarin games steeds echter zouden worden. Nu we dat punt bereikt hebben willen we zo nu en dan liever terug naar die tijd waar het allemaal nog voornamelijk om de fun van het gamen ging. de 16-bit tijd is misschien nog wel de meest populaire periode geweest, maar ook het 32-bit en 64-bit tijdperk kende zijn fans. 

Waar Nintendo vorig jaar met de Nes Mini, en dit jaar met de Snes Mini kwam, en het geheugenvlammetje bij veel mensen een standje hoger zette, springen andere bedrijven in het gat dat daardoor is ontstaan. Wij hebben retro gaming altijd al in een hoog vaandel gehad, en je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenopende authtieke producten, zijn er bedrijven die in het slipstream van Nintendo met HD producten komen van spel systemen uit de oude doos. 

Hyperkin: Hyperkin is een bedrijf waar we warme banden mee hebben. Dit bedrijf levert niet alleen onderdelen voor defecte spel systemen, ze maken de spel systemen ook helemaal opnieuw en brengen deze op de markt. Hieronder vindt je de Super Nintendo HD console van yperkin die al je oude games afspeelt op moderne HD hdmi televisies. Doormiddel van schakelaars kun je kiezen om een Nederlandse game, of een import game te spelen. In 4:3 formaat, of in 16:9 breedbeeld formaat. Deze console is vanaf nu verkrijgbaar, een tweede lading consoles is onderweg. 

Commodore 64: Deze knakker is net als beide Nintendo systemen in Mini uitvoering en direct aan te sluiten via hdmi op je tv. Voor de Commedore 64 liefhebbers een must met al zijn ingebouwde games, maar voor elke nieuwe retro liefhebber is dit ook een apparaat om naar uit te kijken. Je leest meer over dit product bij de omschrijving. 

Retro Freak: Als laatste in dit rijtje tonen we de Retro Freak console. Deze unit laat ook al je oude game carts spelen maar gaat een stapje verder in de mogelijkheden. Zo kun je niet alleen oude Sega en Nintendo games afpselen, maar is er ook de mogelijkheid om PC Engine games en meer op te starten. Ook hierover lees je meer bij de artikel omschrijving, deze console is per direct verkrijgbaar. 

De revival of retro gaat gestaag door in 2018. Hyperkin heeft al een demo getoond van een GameBoy dat al je oude GameBoy games laat spelen, maar dan met een scherm ala 2018. Mooi, kleurijk, blur free en duidelijk. Meer hierover binnenkort. 

FGms.nl